الاول نوع السمك: ماكريل طبعا كلنا عارفينه وينظف جيدا وينقع فى خل وليمون وملح لمده ربع ساعه
[/i] الطريقه بقا:
نجيب جزر وثوم وبصل وفلفل وملح ونضربه فى الكبه بس يتفرم ونضع عليهم البهارات طبعا التوابل كلها وبعدين تضعيهم فى إناء وعليهم بقدونس او كرفس مقطع ثم الطماطم تقطع مكعبات صغيره ثم تضع ملعقتين خل و3 ليمونات ثم تقلبى كله مع بعض وطبعا تكونى مجهزه الصينيه وتدهينيها بالزيت وتجيبى السمك بعد غسله تانى طبعا وتحشيه من الخلطه السابقه ثم يرص فى الصينيه ثم تأتى بفلفل وطماطم وبصل شرايح حسب الرغبه وتوضع ع الوجه ويوضع نصف كوب ماءوتوضع ع النار ثم بعد ما تستوى توضع فى الفرن دقايق لاكتساب لون وبالهـــــــــــــــنا والشفـــــــــــــــــــــــــــا
[u]ملحوظه : التوابل مقاديرها حسب مذاقك.